Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Σε εκκρεμότητα ο καταρτισμός των ομίλων της Δ΄ Εθνικής!


Νέος πρόεδρος της επιτροπής Δ΄ Εθνικής ανέλαβε ο Βαγγέλης Τοπολιάτης (Πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας). Το πρωτάθλημα δεν έχει οργανωθεί ακόμη, καθώς εκρεμμούν αποφάσεις υποβιβασμού σε ομάδες της Football League II στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
Σύμφωνα με τον κ. Τοπολιάτη : «Ακόμη δεν έχουμε ολοκληρώσει τον καταρτισμό των ομίλων της Δ’ Εθνικής, καθώς περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις ομάδες από τη Γ’ Εθνική, καθώς και το τι θα συμβεί τελικά με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Από τη Δ’ Εθνική έχουν δηλώσει συμμετοχή 123 ομάδες, άλλες τέσσερις από τη Football League 2, ενώ περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με ακόμη επτά ομάδες. Ισως να μην δηλώσουν όλες συμμετοχή στη Δ’ Εθνική. Τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη και δεν μπορεί να γίνει ο καταρτισμός των ομίλων. Δεν θα αλλάξει η κατανομή των Ενώσεων ανά όμιλο, ωστόσο ακόμη δεν μπορούμε να καθορίσουμε το πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται από κάθε όμιλο. Όλα αυτά τα ζητήματα μας απασχολούν αυτή τη στιγμή και προσπαθούμε να κάνουμε όλες τις ενέργειες για να είναι όλα έτοιμα στις 25 Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ο καταρτισμός των ομίλων θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς στις 2/9 θα οριστικοποιηθεί ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στη Football League 2 και στη συνέχεια θα έχουμε σαφή εικόνα και στη Δ’ Εθνική
Για το νέο πλάνο της Δ΄ Εθνικής 2012-2013 τόνισε  «Η Δ’ Εθνική αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μεταίχμιο της αναδιάρθρωσης και μείωσης των ομίλων. Στόχος μας είναι την περίοδο 2012-13 το πρωτάθλημα να διεξάγεται με 6 ομίλους των 16 ομάδων και τον επόμενο χρόνο με 4 ομίλους των 18 ομάδων. Είναι σαφές πλέον πως η ύπαρξη δέκα ομίλων δεν είναι βιώσιμη λύση. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε εμείς οι πρόεδροι των Ενώσεων. Από φέτος δεν θα ανεβαίνουν όλοι πρωταθλητές Ενώσεων, αλλά περίπου οι μισοί και θα γίνει μίνι πρωτάθλημα. Θα οριστούν 14 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και οι δυο πρώτοι θα παίρνουν την άνοδο. Μένει να δούμε πως θα χωριστούν οι όμιλοι, κάτι που θα γίνει άμεσα, πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Πηγή : EvrytaniaSport