Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Στις 2 Οκτωβρίου η σέντρα στη Δ' Εθνική

alt


Αλλαγή δεδομένων όσον αφορά την έναρξη των αγώνων της Δ’ Εθνικής είχαμε, ύστερα από την… αλλαγή σκυτάλης στην Προεδρία της Επιτροπής Πρωταθλήματος.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, Βαγγέλης Τοπολιάτης, ανάλαβε και επίσημα την προεδρία στην Επιτροπή Πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής και διαδέχτηκε τον Γιώργο Σαρρή.
Μάλιστα γνωρίζει πρόσωπα στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, καθώς είχε περάσει με επιτυχία από το ίδιο πόστο. Αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος, τον καταρτισμό των ομίλων, αλλά και την κλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος, ο Τοπολιάτης στην εφημερίδα “ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ” υπογράμμισε τα εξής: «Η πρεμιέρα είναι πολύ πιθανό να μετατεθεί και αντί για τις 25 Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου. Και αυτό γιατί υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο στη Γ’ Εθνική, θα προχωρήσουμε στον καταρτισμό των ομίλων.
Αυτό θα γίνει το δεύτερο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου και ο χωρισμός θα πραγματοποιηθεί με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια και δεν θα διασπαστούν οι ομάδες των Ενώσεων.
Σε μια δόση η εξόφληση των χρεών
Αναγκασμένες να τακτοποιήσουν την οποιαδήποτε οφειλή τους προς την ΕΠΟ, εφόσον επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν, είναι οι ομάδες της Δ' Εθνικής. Στο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Ομοσπονδίας, αποφασίστηκε να μην δοθεί σε καμία περίπτωση απαλλαγή στα σωματεία. Η πρόταση που κατατέθηκε για μία μικρή διευκόλυνση για τη ρύθμιση των χρεών, που αναφέρεται σε εξόφληση μέσω πέντε μηνιαίων δόσεων δεν ψηφίστηκε, κάτι που σημαίνει ότι τα σωματεία πρέπει να καταβάλουν σε μία δόση πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος ολόκληρο το χρέος τους.
Τα πρόστιμα με τουλάχιστον... τετραψήφιο νούμερο
Σε αυτό το σημείο, παραθέτουμε τα πρόστιμα των σωματείων της Δ' Εθνικής προς την ΕΠΟ, που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ: Αγρότης Λιανοκλαδίου: 3.000 ευρώ, Αλεξάνδρεια: 2.200 ευρώ, Ιεράπετρα: 1000 ευρώ, Ασπρόπυργος: 1.100 ευρώ + χρέη προς την Ενωση Β'-Γ' Εθνικής, Ατσαλένιος: 6.500 ευρώ, Αχαρναϊκός: 17.000 ευρώ, Βρασιές: 5.000 ευρώ, Εθνικός Φιλιππιάδας: 4.700 ευρώ, ΑΟ Καρδίτσας: 6.500 ευρώ, Κεραυνός Κερατέας: 34.000 ευρώ, Κόρινθος: 4.000 ευρώ + χρέη προς την Ενωση Β'-Γ' Εθνικής, ΑΕ Μουζακίου: 3.800 ευρώ, Ναυπακτιακός Αστέρας: 12.000 ευρώ, Νίκη Αγκαθιάς: 3.500 ευρώ, Ορφέας Ελευθερούπολης: 3.500 ευρώ, Παναιγιάλειος: 52.000 ευρώ, ΑΕ Πιερέων 2004: 2.000 ευρώ, Πρεβεζα: 1.500 ευρώ, ΑΕ Σπάρτης: 8.500 ευρώ.
Εγκρίθηκαν οι προτάσεις της Επιτροπής
Από εκεί και πέρα, ψηφίστηκε η απόφαση για την κάλυψη από την ΕΠΟ των εξόδων τριών μετακινήσεων των νησιώτικων ομάδων του Αιγαίου και του Ιόνιου, όπως και η οικονομική επιβράβευση των 20 σωματείων της περσινής Δ' Εθνικής, που πρώτοι σας είχαμε αναφέρει. Παράλληλα, για τους αγώνες μπαράζ ανόδου από τα τοπικά στη Δ' Εθνική προς υλοποίηση προχωράει το σχέδιο που υπάρχει στην προκήρυξη του πρωταθλήματος και αναφέρεται σε δημιουργία 14 ομίλων, αποτελούμενων από τέσσερις ομάδες ο καθένας, όπου θα γίνουν έξι διπλοί αγώνες και θα ανέβουν οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο. Αναφορικά με τις κληρώσεις, ασκούνται πιέσεις για τη διεξαγωγή της διαδικασίας σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες και... περιοχές, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ωστόσο επιθυμία της Ομοσπονδίας είναι να τις διενεργήσει εντός μίας ημέρας, κάπου στις αρχές του Σεπτέμβρη, στην Αθήνα. Νασημειωθεί ότι εξαιρετικά δύσκολο είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στους ομίλους με μετακινήσεις ομάδων ή Ενώσεων.

Πηγή :Larisagoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου