Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Και το όνομα αυτής…Π.Ο.Ε.!!!

Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος (elassona-city.gr)
Στην επαναφορά του ονόματος του ιστορικού Π.Ο.Ε. που έφτασε στην Β΄Εθνική, ανακοίνωσε ότι προχωρά ο Πρόεδρος της Π.Σ. Ελασσόνας κ. Ανδρέας Πάτσης.

Αλέκος Αλεξανδρής: «Δεν ανακατεύεται κανένας στο έργο μου αλλά αν δεν τα καταφέρω στην εν λευκώ πρόταση του κ. Πάτση, θα πάω σπίτι μου και εγώ και ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής».
Στην συνέντευξη που δόθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ελασσόνας, την Πέμπτη 28 Απριλίου, είχαμε…ιστορική είδηση αφού σύμφωνα με τον Πρόεδρος της Π.Σ. Ελασσόνας, ο πάλαι ποτέ Π.Ο.Ε. ζωντανεύει και ξαναπαίζει «μπάλα» στον αγωνιστικό χώρο. Στην συνέντευξη τύπου ο νέος προπονητής της Ελασσόνας, Αλέκος Αλεξανδρής έδειξε με τα λεγόμενά του, πώς θα είναι το απόλυτο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα ενώ την συζήτηση διεύθυνε ο κ. Ανδρέας Νικούλης.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο κ. Ανδρέας Πάτσης:
«Ερχόμαστε σήμερα μαζί με τον προπονητή κ. Αλέκο Αλεξανδρή, για τα επόμενα τρία χρόνια να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα ποδοσφαιρικά δεδομένα της ποδοσφαιρικής Ελασσόνας. Πολλά πράγματα στην πορεία θα ανατραπούν και θα σας αναφέρω μερικές αλλαγές, γιατί θα πρέπει οι κινήσεις μας να είναι πιο ουσιαστικές: Αυτό που έχουμε αποφασίσει είναι ότι θα επαναφέρουμε την αρχική ονομασία της Π.Σ. Ελασσόνας που είναι ο «Π.Ο.Ε.», μαζί με τα εμβλήματα, την σημαία και τον ύμνο της ομάδας, ο οποίος θα ακουστεί τον Σεπτέμβριο σε επαναδιασκευή. Ο λόγος είναι ότι δεν είναι δυνατό μία ομάδα με διαδρομή 60 ετών να μην θέλει να ξανατονίσει την δική της ποδοσφαιρική ιστορική σημασία και στην σημερινή εποχή. Δεν μπορεί να διαγραφτεί τόσο εύκολα. Η ομάδα της Ελασσόνας ανήκει σε όλη την επαρχία. Όλοι συνεισφέρουν με πάρα πολλούς τρόπους και δεν είναι η ομάδα με τον τοπικιστικό χαρακτήρα. Να μην υπάρχουν τοπικιστικές αντιρρήσεις. Μηδενός ο ρόλος, δεν παραγνωρίζεται. Είμαστε υπόχρεοι σε όσους στάθηκαν όλα τα χρόνια στην ομάδα. Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με έναν προπονητή με σωστές βάσεις και υποδομές για να κάνει η Ελασσόνα, πρωταθλητισμό. Για να κάνει το όραμα, πραγματικότητα, πρέπει να δημιουργήσουμε τις σωστές υποδομές. Θα υποβάλλουμε ένα αίτημα για δημιουργία αθλητικού βοηθητικού προπονητικού γηπέδου, στην περιοχή έξω από το Στεφανόβουνο. Να απευθύνω την ευγνωμοσύνη μου στον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γιώργο Πασχόπουλο, γιατί τον θεωρώ συμπαραστάτη της προσπάθειάς μας. Και ένα ευχαριστώ, σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας. Θέλουμε η προσπάθεια να αγκαλιαστεί από τους ανθρώπους της επαρχίας μας. Προσδοκούμε και φιλοδοξούμε ο κόσμος και οι επιχειρηματίες της περιοχής να είναι δίπλα μας και συμπαραστάτες. Θέλουμε ένα φίλαθλο κοινό που ένθερμα θα στηρίξει τον προπονητή και την ομάδα. Δεν εντυπωσιάστηκα από τη στήριξη του κοινού, τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Θέλω όμως να πιστεύω πως κάνουμε από εδώ και πέρα μια καινούργια αρχή. Για μας η προετοιμασία ξεκίνησε εδώ και ένα μήνα. Η δεύτερη κίνησή μας ήταν να γίνει αξιολόγηση του υπάρχοντος δυναμικού. Μετά θα δούμε τα θέματα μεταγραφών, ώστε να έρθουν κάποιοι ποδοσφαιριστές ώστε να προστεθούν και να βοηθήσουν».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο νέος προπονητής της Ελασσόνας, Αλέκος Αλεξαδρής:
«Ο λόγος που συνεργάζομαι με τον κ. Πάτση είναι γιατί είμαι υποστηρικτής στους ανθρώπους που κυνηγάνε τα όνειρά τους. Αυτό που με κέρδισε από τον κ. Πάτση, είναι ότι μου έδωσε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε μία ποδοσφαιρική ομάδα με σωστές βάσεις. Μου δόθηκε η ευκαιρία να συμπέσουν τα όνειρά μας και οι φιλοδοξίες μας. Εγώ αισθάνομαι τον εαυτό μου, τα τελευταία χρόνια, σαν κάτοικος της Ελασσόνας. Δεν ήρθαμε για να εντυπωσιάσουμε, ούτε να κάνουμε επίδειξη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε αλλά δεν είμαστε μάγοι, ειδικά αν είμαστε μόνοι μας. Όλοι όσοι σχετίζονται με την ομάδα, πρέπει να έχουμε μια κοινή πλεύση, για να γυρίσει η Ελασσόνα, στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ο κ. Πάτσης δεν με ρώτησε «Τι παίχτες να φέρουμε»; Μου είπε απλά: «Τι θέλεις για να ξεκινήσουμε»; Εγώ θέλω υποδομή, νέα παιδιά και γήπεδα, γιατί αλλιώς ομάδα χωρίς τα παραπάνω δεν μπορεί να πάει πουθενά. Με μεγάλη ικανοποίηση, μου είπε ότι το βοηθητικό γήπεδο, είναι εφικτό να γίνει. Αυτήν την στιγμή, αυτό με ενδιαφέρει. Στη ζωή μου έχω μάθει, βήμα-βήμα και με ταπεινότητα να προχωρώ, για να μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Στην πρώτη ερώτηση συναδέλφου περί σεναρίων συγχώνευσης με τον γειτονικό Οικονόμο Τσαριτσάνης, ο Πρόεδρος της Ελασσόνας τόνισε: «Με απόλυτη ειλικρίνεια, οι εποχές είναι δύσκολες και είναι γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες. Όμως αυτό που έχω δηλώσει, ότι μπορούμε να κουβεντιάζουμε με τον οποιοδήποτε παράγοντα αλλά όλα θα βαδίζουν και θα «κλείνουν» κάτω από την ιστορία της ομάδας της Ελασσόνας! Κάτω από την σημαία του Π.Ο.Ε.».

Σε ερώτηση για το αν φοβάται, ότι μπορεί μετά την επαναφορά της παλιάς ονομασίας, να υπάρξουν διχόνοιες και κάποιοι να επιθυμούν να δημιουργήσουν τον Ολοσσών ξανά, ο κ. Πάτσης είπε: «Κάποιοι θα ακολουθήσουν, θα είναι μαζί μας, κάποιοι θα μείνουν πίσω. Τιμάμε την ιστορία του Π.Ο.Ε. και του Ολοσσών και της Π.Σ.Ε., πρέπει όμως να βάλουμε σημαία την ποδοσφαιρική δύναμη του τόπου. Είμαστε Ελασσόνα όλοι. Στην Αθήνα ακούγεται παντού ο «Π.Ο.Ε.». Δημιουργεί ένα δέος στην ιστορία της ομάδας, η ονομασία. Έχω μια αρχή. Όταν διασπόμαστε σε πολλά, καταφέρνουμε λίγα. Όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να φτάσουμε ψηλά».

Ο Αλέκος Αλεξανδρής σε ερώτησή για το αν προβληματίζεται από την άγνωστη κατηγορία της Δ΄Εθνικής και από το λίγο χρονικό διάστημα που θα πρέπει να ετοιμάσει την ομάδα, για τις υποχρεώσεις της νέας σεζόν, απάντησε: «Η γλώσσα του ποδοσφαίρου είναι ίδια. Αυτή είναι η δουλειά μου και για αυτό πληρώνομαι και είμαι εδώ. Υπάρχουν πολλά απλά πράγματα στο ποδόσφαιρο, ο χρόνος για μένα είναι αρκετός, δεν ανακατεύεται κανένας στο έργο μου αλλά αν δεν τα καταφέρω στην εν λευκώ πρόταση του κ. Πάτση, θα πάω σπίτι μου και εγώ και ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής. Δεν υπάρχει στο μυαλό μας κανείς, που θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση, κανένας ποδοσφαιριστής που θα έρθει στην Ελασσόνα για να κολλήσει τα ένσημα. Να φύγει από το μυαλό του καθενός ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Είναι ευπρόσδεκτοι όλοι, όσοι μπορούν και θέλουν. Δυστυχώς κάποιοι θα αποτελέσουν παρελθόν».

Σε ερώτηση για το πως θα είναι ο προγραμματισμός των ακαδημιών και της δικής του δουλειάς αλλά και για το τι προβλέπει να γίνεται στο τέλος της σεζόν ή της τριετίας, τόνισε ο νέος προπονητής της Ελασσόνας:
«Θα πρέπει να δουλέψουν σε κάποιες άλλες συνθήκες οι παίκτες. Θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό και βήμα-βήμα να δημιουργήσουμε σε δύσκολο επίπεδο την επιτυχία. Μπορούμε να μιλήσουμε για σχέδια για την Γ΄Εθνική, θέλουμε τον πρωταθλητισμό αλλά με σωστές βάσεις. Εγώ προσωπικά είτε είμαι στον Ολυμπιακό είτε στην Ελασσόνα, αν δεν μου αρέσει, θα φύγω. Δεν ήρθα για τα χρήματα αλλά γιατί υπάρχει ένα όνειρο. Ο κ. Πάτσης μπορούσε πολύ εύκολα να αναλάβει πρόεδρος στην Σούπερ Λίγκα, όμως επιθυμεί να ξεκινήσει από την αρχή. Είναι εύκολο να διαθέσει ο ίδιος λίγα χρήματα, να ανεβεί στην Γ΄Εθνική και μετά να χρειάζεται τα δεκαπλάσια για να πάει παραπέρα. Όμως δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Θέλουμε να προχωρήσουμε βήμα-βήμα».

Σε ερώτηση για το αν η Ελασσόνα θα έχει πρόβλημα με το αίτημα του Οικονόμου Τσαριτσάνης, για μεταφορά των εντός έδρας παιχνιδιών, στο Δημοτικό Γήπεδο της Ελασσόνας, ο κ. Αλεξανδρής τόνισε αρχικά: «Δεν νομίζω να ξενιτευτούμε εμείς από το σπίτι μας. Υπάρχουν αρμόδιοι για να λύσουν το πρόβλημα» για να συνεχίσει ο κ. Πάτσης πως: «Είμαστε κάτω από την ομπρέλα του Δημάρχου. Δεν έχουμε αντιδικία με κανέναν. Υπάρχουν υπεύθυνοι να εκπονήσουν το δικό τους σχέδιο. Από μας υπάρχει καλή διάθεση συνεργασίας και ελπίζουμε το ίδιο και από την Τσαριτσάνη».

Εκεί παρενέβη ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Αθανάσιος Ζιώγας ο οποίος ξεκαθάρισε: «Δεν θα γίνει τίποτα σε βάρος της Ελασσόνας» ενώ ο κ. Πάτσης απαντώντας σε ερώτηση φιλάθλου είπε πως «Σκοπός μας είναι να συναντηθούμε όλους τους παράγοντες των ποδοσφαιρικών ομάδων της επαρχίας μας, για το καλό της Ελασσόνας».

Τέλος τον λόγο πήρε ο πρώην πρόεδρος της Π.Σ. Ελασσόνας κ. Κωνσταντίνος Φώλλας ο οποίος διευκρίνισε:
«Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την επαναφορά του ονόματος.  Κανείς δεν ξεχνά την ιστορία των παικτών του Π.Ο.Ε. και του Ολοσσών. Είμαστε εδώ μαζί σας»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου