Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΠΥΡΓΕΤΟΣ – ΠΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 0 – 0

Του Ανδρέα Νικούλη (Ράδιο Ελασσόνα 88,4)

Ένα πολύ καλό και δυνατό παιχνίδι ,πάντα σε αθλητικά πλαίσια, πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Πυργετού και θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερο αν το επέτρεπε ο πολύ κακός αγωνιστικός χορός .Πυργετός και Ελασσόνα   δημιούργησαν πολλές φάσεις αφήνοντας ικανοποιημένους τους πολλούς φιλάθλους που το παρακολούθησαν  .
Στο πρώτο ημίχρονο η πρώτη καλή φάση ανήκει στο Πυργετό όταν στο 5ο λεπτό ο Ζαφειρίου ολοκληρώνοντας την ατομική του προσπάθεια σούταρε για να αποκρουστεί η μπάλα από το οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει άουτ και στην αμέσως επόμενη φάση ήταν η σειρά της Ελασσόνας να απειλήσει με τον Παλάσκα που θα σουτάρει μέσα από την περιοχή , ο Μπρέλλας θα του πει όχι  αποκρούοντας  σε κόρνερ .Στο 26ο λεπτό ο Γκουγκούδης , μετά από σέντρα θα πάρει   την κεφαλιά , χωρίς κανένα πρόβλημα θα μπλοκάρει ο Νούσιας . Στο 34ο λεπτό ο Βαλαώρας θα μπει από δεξιά στην περιοχή θα κάνει το πλάσε, ο Μπρέλλας θα αποκρούσει,  η μπάλα θα φτάσει στον Τζόλα ,αυτός και υπό την πίεση των αμυντικών δεν θα κάνει το σουτ όπως θα ήθελε και θα στείλει τη μπάλα ψηλά άουτ.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ελασσόνα θα φτάσει κοντά στο γκολ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από αριστερά , ο Χάμος θα πάρει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή του Πυργετού , η μπάλα θα φτάσει στον Παλάσκα , θα κάνει ένα πολύ όμορφο ανάποδο ψαλίδι , ο Μπρέλλας θα πέσει εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία και θα μπλοκάρει τη μπάλα .Στο 47ο  λεπτό ο Στύλος θα προσπαθήσει να απειλήσει την εστία τη Ελασσόνας με δυνατό σουτ , η μπάλα δεν θα του κάνει το χατίρι και θα περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Νούσια .
Στο 57ο λεπτό ο Πυργετός θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να άνοιξη το σκορ μετά από πλάσε του Ζαφειρίου, ο Νούσιας θα αποκρούσει την μπάλα η οποία φτάνει στο Ελευθεριάδη που πλασάρει και αυτός με τη σειρά του , τελευταία στιγμή οι αμυντικοί της Ελασσόνας θα διώξουν σε κόρνερ. Στο 64ο λεπτό ο Νάτσης προσπαθεί με λόμπα από μακριά να αιφνιδιάσει τον Μπρέλλα που ήταν εκτός εστίας , η μπάλα θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι και θα περάσει άουτ .Στο 66ο λεπτό θα φτάσουμε στην τελευταία ουσιαστικά καλή φάση του παιχνιδιού , ο Πυργετός θα πετύχει γκολ με τον Κουρδή , το ακυρώνει ως φάουλ στον τερματοφύλακα ο διαιτητής . Διαμαρτυρίες σημειώθηκαν και στο 84’, όταν ο Μάτος εκδήλωσε αντεπίθεση και, στη μεγάλη περιοχή, ο Φλώρος απέκρουσε χρησιμοποιώντας το χέρι χωρίς ο διαιτητής να καταλογίσει παράβαση, σε αντίθεση με την άποψη των γηπεδούχων.
Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων μετά τη λήξη του παιχνιδιού προς τον διαιτητή του αγώνα  .

Δυο φορές έβγαλε από το τσεπάκι του την κίτρινη κάρτα ο διαιτητής Τομίδης του συνδέσμου Πέλλας και την αντίκρισαν οι  Φλώρος και Παλάσκας από την ομάδα της  Ελασσόνας  .

ΠΥΡΓΕΤΟΣ (Βαγγελης Τσότσας ) Μπρέλλας , Καραγιάννης (56΄ Τριτάρης ),Στυλλιανός , Μπουτογιάννης , Παγκαρλιώτας , Κουρδής , Κόκκινος (82΄ Φιλιπούλλης ) , Ελευθεριάδης , Στύλος , Ζαφειρίου ( 72΄ Μάτος) , Γκουγκούδης .

ΠΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ( Κώστας Κολομητρούσης ) Νούσιας , Λιόλιος , Ξεφτέρης ( 79΄ Τέγος )  , Κοτούμπας ,  Φλωρος , Φώλλας , Παλάσκας , Χάμος , Βαλαώρας (74΄ Κωστουλας ) , Τζόλας (66΄ Νάτσης ) , Κατσαβός .