Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Η Ελασσόνα στην επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών

ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΠΤΕΛΕΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟ / ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΕ 1-0 ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΡΕΡ Ο ΦΛΩΡΟΣ ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ 80΄

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών βρίσκεται από χθες η ΠΣ Ελασσόνας. Στο γήπεδο του Πτελεού για την πρώτη φάση του θεσμού νίκησε με σκορ 1-0 τον Πρωτεσίλαο/Αχιλλέα Μαγνησίας.
Το ματς σημαδεύτηκε από δύο πέναλτι. Ένα των γηπεδούχων και ένα των φιλοξενουμένων. Συγκεκριμένα οι Κυπελλούχοι ΕΠΣ Θεσσαλίας απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν όταν ο Γ. Παναγιώτου «νικήθηκε» από τον Νούσια και το δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι στο 47’, ενώ το ματς κρίθηκε από το εύστοχο πέναλτι του Φλώρου στο 80’ που το κέρδισε λίγο νωρίτερα ο Παλάσκας.
Το παιχνίδι (που ήταν μία γιορτή για τους γηπεδούχους που πρώτη φορά στην ιστορία τους αντιμετώπιζαν ομάδα εκτός νομού Μαγνησίας) έγινε παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων από τον Πτελεό και το Αχίλλειο αλλά εκεί βρέθηκαν και αρκετοί φίλοι της Ελασσόνας που χειροκρότησαν στο τέλος τη νίκη της ομάδας τους. Μοναδικό άσχημο σημείο ο κακός αγωνιστικός χώρος. 
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Οι δύο πρώτες καλές στιγμές ανήκαν στην Ελασσόνα με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να μπλοκάρει το σουτ του Τζιώλα στο 2’, ενώ στο 11’ ο Μολάς σούταρε άουτ.
Ο Πρωτεσίλαος πέρασε στο προσκήνιο και στο 18’ η μπάλα κατέληξε άουτ στο απ’ ευθείας φάουλ του Γιάννη Παναγιώτου, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Κόρδα επτά λεπτά αργότερα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε στο 29’ για την Ελασσόνα, καθώς η κεφαλιά του Φλώρου, μετά τη σέντρα του Τζιώλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Το 0-0 παρέμεινε και όταν στο 44’ ο Νιφορόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Χάμου.
Στην επανάληψη ο Πρωτεσίλαος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 47’ καταλογίστηκε από τον διαιτητή Σωσώνη (Φθιώτιδας) η εσχάτη των ποινών υπέρ του, καθώς ο Κατσαβριάς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Φλώρο. Όμως η μεγάλη ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη από τον Γιάννη Παναγιώτου που είδε τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να την μπλοκάρει ο τερματοφύλακας Νούσιας.
Στο 63’ ο Κατσαβός επιχείρησε το σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 77’ ο Πρωτεσίλαος είχε μία ακόμη καλή στιγμή με τον Κατσαβριά που προσπάθησε να σκοράρει με απ’ ευθείας φάουλ. Όμως ο σωστά τοποθετημένος Νούσιας μπλόκαρε.
Το ματς κρίθηκε στο 80’ όταν ο Παλάσκας κέρδισε πέναλτι από τον Χασιώτη και ο Φλώρος από τα 11 μέτρα έγραψε το 0-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Νιφορόπουλος, Ράπτης, Διαμαντής, Β. Σιαμανίκος, Αλ. Παναγιώτου, Δ. Σιαμανίκος, Μαλλιαρός (84’ Κόρκος), Κόρδα, Χασιώτης (90’ Χρ. Παναγιώτου), Γ. Παναγιώτου, Κατσαβριάς.
ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Νούσιας, Λιόλιος, Θανάσης, Φλώρος, Φώλλας, Μολάς (62΄ Νάτσης), Χάμος (54’ Κωστούλας), Τζιώλας, Κατσαβός (90΄ Κουμπούρας), Ξεφτέρης, Παλάσκας.

Η ΠΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ  ευχαριστεί την ομάδα του Πρωτεσίλαου για την άψογη φιλοξενία.