Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Συνέντευξη του Αλεξανδρή στην εφημερίδα το ΦΩΣ


Στην αποκάλυψη ότι το καλοκαίρι του 2010 είχε συμφωνήσει με τον Σωκράτη Κόκκαλη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, προέβη ο Αλέξης Αλεξανδρής. Η άποψη του προπονητή της Ελασσόνας για το μεγάλο Σαββατιάτικο ντέρμπι.

Με συνέντευξη του στην εφημερίδα "Φως", ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έκανε γνωστό ότι την άνοιξη του 2010 είχε δώσει τα χέρια με τον τότε πρόεδρο των “ερυθρολεύκων” Σωκράτη Κόκκαλη για να κάτσει στον πάγκο ως πρώτος προπονητής όμως τον πρόλαβαν οι διοικητικές εξελήξεις στην ομάδα (αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση και τον ερχομό του Βαγγέλη Μαρινάκη).
Επιπλέον, ο νυν προπονητής της Ελασσόνας αναφέρθηκε στο επικείμενο ντέρμπι του ΟΑΚΑ μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, ενώ μίλησε και για τη φετινή παρουσία των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Αλεξανδρής:

Για το τι ακριβώς είχε γίνει το 2010, ο Αλέκος Αλεξανδρής, δήλωσε: "Είχα δώσει τα χέρια με τον Σωκράτη Κόκκαλη, έκανα και τον σχεδιασμό της ομάδας 15 μέρες στο σπίτι του Σωκράτη, με πρώτη μεταγραφή τον Μιραλάς και μιλούσα με τον Δημήτρη Θεοδωρίδη. Πήγα στην Ρόδο για κάποιες μέρες ώστε να πάρω το δίπλωμα του προπονητή, αλλά μέχρι να γυρίσω οι εξελίξεις έτρεξαν ραγδαία και έδωσε τον Ολυμπιακό ο Κόκκαλης στον Μαρινάκη".
Για το πως είχε ψυχολογήσει τον Κόκκαλη εκείνη την περίοδο και για το αν "καιγόταν" να δώσει τον Ολυμπιακό, ο θρυλικός στράικερ των Πειραιωτών, σχολίασε: "Όχι. Ήταν ξαφνικό. Ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε πιστέψει σε εμένα και ήθελε να βάλουμε πολλούς Έλληνες στην ομάδα, να ξαναφτιάξουμε τη νεανική ομάδα του 1996-1997.

Για το γεγονός πως ήταν πικραμένος, τότε, τόνισε: "Mε είχε πικράνει πολύ όλο το σκηνικό, είχα απογοητευτεί. Όμως αυτά έρχονται και παρέρχονται. Είμαι τώρα με έναν άνθρωπο εδώ που αγαπάει το ποδόσφαιρο (στην Ελασσώνα) και έχουμε κοινά οράματα και στόχους. Έχουμε μεράκι για να φτιάξουμε κάτι πολύ καλό.

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δήλωσε: "Δείχνει ότι θέλει να συνεχίσει το μεγάλο έργο που έκανε ο Σωκράτης Κόκκαλης στον Ολυμπιακό. Είναι και αυτός οπαδός, πέρα από πρόεδρος. Αυτό έχει τα καλά, έχει και τα κακά... Όμως, με τις πράξεις του αποδεικνύει την αγάπη του στην ομάδα".

Για το ερχόμενο ματς κόντρα στην ΑΕΚ, είπε: "Σαν δυναμικότητα οι δύο ομάδες είναι η μέρα με τη νύχτα! Δεν θα μείνω μόνο στους ποδοσφαιριστές, θα σταθώ στις διοικήσεις. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Η διοικητική αστάθεια και αδυναμία της ΑΕΚ είναι τροχοπέδη που βασανίζει αυτήν την ομάδα. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που έχει δύναμη με τον κ. Μαρινάκη.

Η πρόβλεψη του για το ματς: "Eίναι ντέρμπι. Θέλει πολύ προσπάθεια ο Ολυμπιακός ώστε να δείξει την ανωτερότητα του. Αν μπει στο γήπεδο πιστεύοντας ότι θα κερδίσει εύκολα, θα βρεθεί προ εκπλήξεως".

Για τον Τζιμπούρ, σχολίασε: "Δείχνει ότι είναι παίκτης που γουστάρει τα μεγάλα ματς. Δεν κρύβεται, δεν φοβάται. Στο ποδόσφαιρο, πάντως, πρέπει να κοιτάς να είσαι σταθερός σε όλα τα παιχνίδια".

Για τις απώλειες με Φέισα και Τοροσίδη, τόνισε: "Τον Φέισα δεν τον θεωρώ ιδιαίτερη σημαντική απουσία, διότι είναι λίγο καιρό βασικός στην ομάδα. Είναι καινούριος παίκτης και έχει περάσει μέσα από τραυματισμούς. Εγώ θέλω να δω διάρκεια για να κρίνω την επιτυχία μίας μεταγραφής. Ο Τοροσίδης είναι σημαντική απουσία. Αλλά ο Ολυμπιακός έχει πολλούς παίκτες, μπορεί να βρει λύσεις".

Για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού, δήλωσε: "Είναι πολύ νωρίς. Θέλω να δω διάρκεια. Να ολοκληρωθούν τα ματς του ομίλου του Champions League και θα μπορέσουμε να σχηματίσουμε άποψη. Δεν ξεχωρίζω ακόμη κάποια μεταγραφή".

Για τους παίκτες που κάνουν την διαφορά: "Οι Ιμπαγάσα, Μιραλάς και Τζεμπούρ".
Αβραάμ η Μαρκάνο; "Aβραάμ! Τη χρησιμότητα του Μαρκάνο ακόμη δεν την έχω καταλάβει στην ομάδα".
Ελευθερόπουλος η Κοστάνσο: "Αν είναι να συγκρίνω αυτούς τους δύο τερματοφύλακες ως τώρα, 10 φορές θα προτιμούσα τον Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια μας! Με αυτά που βλέπουμε ως τώρα".

Για τον Κοστάνσο είπε πιο αναλυτικά: "Δεν μπορεί να είναι άχρηστος ένας τερματοφύλακας που έχει παίξει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό έστω και στην Ελβετία και μάλιστα σε ομάδα όπως η Βασιλεία η οποία έχει λάβει μέρος στο Champions League. Υπάρχουν παίκτες που δυσκολεύονται όταν αλλάζουν χώρα".

Για παίκτες που δυσκολεύτηκαν στον ερχομό τους στην ομάδα παλαιότερα: "Θυμάμαι πως τόσο ο Ζέτεμπεργκ, όσο και ο Γκόγκιτς, είχαν δυσκολευτεί στον ερχομό τους τότε στην ομάδα. Στην αρχή είχαν προβλήματα, αλλά μετά άλλαξαν εντελώς. Όμως, πρόσεξε, είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα ο τερματοφύλακας. Διότι τα λάθη του φαίνονται, τα λάθη του πληρώνονται ακριβά. Δεν έχει δηλαδή την πολυτέλεια μία ομάδα, να τον περιμένει να συνέλθει, όσο θα μπορούσε να περιμένει μία μεταγραφή σε άλλη θέση".

Για τον Μόνχε, δήλωσε: "Δεν πιστεύω πως είναι παίκτης ο οποίος θα καταφέρει να κάνει την διαφορά στον Ολυμπιακό. Άλλο ο Βόλος και άλλο ο Ολυμπιακός. Υπάρχουν Έλληνες παίκτες καλύτεροι από τον Μόνχε, αλλά και από πολλούς που αποκτήθηκαν. Αλλά ας περιμένουμε να κριθούν όλοι στο γήπεδο. Μόνο η διάρκεια καταξιώνει".

http://elassonafc.gr/component/content/article/2-our-news/31-elassona-fws