Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ένα... καγκουρό σκοράρει στον Π.Ο.Ε.


ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ Ο 24ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΛΣΑΜΗΣ

* ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ, ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ * ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΙΔΝΕΪ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ



 Του Χρήστου Αρχοντούλη
Δύο παίκτες από την Αυστραλία ήταν περισσότερο γνωστοί έως τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αναφερόμαστε στους Κρις Καλαντζή, που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό, αλλά και στον δικό μας τον Μιχάλη Βαλκάνη που φόρεσε τη φανέλα της Α.Ε.Λ.
Ένας ακόμη όμως ποδοσφαιριστής από τη χώρα της Ωκεανίας γράφει τη δική του ιστορία και ο λόγος γίνεται για τον 24χρονο υψηλόσωμο επιθετικό του Π.Ο.Ε. Φώτη Χατζηβαλσάμη, που γεννήθηκε στο Σίδνεϊ στις 13/6/1987 και έχει τρία χρόνια στην Ελλάδα.
Αγωνίστηκε στη Βέροια (Β’ Εθνική), Λαμία (Γ’ Εθνική) και Νάουσα (Δ’ Εθνική), ενώ από το καλοκαίρι ανήκει στη δύναμη της ελασσονίτικης ομάδας.
Μέχρι τώρα έχει πετύχει έξι γκολ και είναι όχι μόνο ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αλλά και στον 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής.
Παρόλα αυτά παραμένει πολύ προσγειωμένος, φαίνεται ότι είναι ένα παιδί που έχει άριστο χαρακτήρα και προσπαθεί να γίνει καλύτερος ώστε να κάνει ο Π.Ο.Ε. το όνειρο της ανόδου, πραγματικότητα.
Με τον Χατζηβαλσάμη είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση λίγο πριν πάει στην απογευματινή προπόνηση, την οποία και παραθέτουμε:
-Πού οφείλεται η εξαιρετική πορεία έως τώρα του Π.Ο.Ε., που έχει πετύχει πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια;
«Με τη σοβαρή δουλειά που ξεκίνησε το καλοκαίρι και την παρουσία του κ. Αλεξανδρή, του κ. Τερζόπουλου και των συνεργατών τους, ήταν θέμα χρόνου να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Το πρωτάθλημα άργησε να ξεκινήσει και στους τρεις αυτούς μήνες της προετοιμασίας δώσαμε 18 παιχνίδια και 3 αγώνες κυπέλλου, που είχαν ως αποτέλεσμα να «δέσουμε» ως ομάδα, αφού υπήρχαν πολλά νέα πρόσωπα από πέρυσι που αν δεν κάνω λάθος είχαν παραμείνει μόνο τρεις παίκτες.
Η καθυστέρηση αυτή τελικά καλό μας έκανε διότι μπορεί κατά κάποιον τρόπο να κουραστήκαμε με την αβεβαιότητα που υπήρχε σχετικά με την έναρξη, αλλά τελικά στην ομάδα μπήκαν γερές βάσεις, για να κάνει πρωταθλητισμό».
-Με τις πέντε συνεχόμενες νίκες και τους πέντε βαθμούς διαφορά που ήδη πήρατε, μπορούμε να πούμε ότι γίνεται ο Π.Ο.Ε. το πρώτο φαβορί για τον τίτλο ή είναι ακόμη πολύ νωρίς;
«Σίγουρα αποκτήσαμε ένα καλό προβάδισμα, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλάμε για οτιδήποτε και οφείλουμε να παραμείνουμε προσγειωμένοι, να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό.
Το θετικό είναι ότι βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με δύο τοπικά ντέρμπι, χωρίς να έχουμε απώλειες».
-Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στον κόσμο της Ελασσόνας;
 «Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και τους θέλουμε κοντά μας γιατί η παρουσία τους στα ντέρμπι με τον Πυργετό και τον Αμπελωνιακό, μας έδωσε την ώθηση να διεκδικήσουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό των αγώνων τη νίκη.
Όταν ακούμε τους φιλάθλους να μας φωνάζουν με τα μικρά ονόματά μας, σίγουρα αντλούμε μεγαλύτερη δύναμη να ξεπεράσουμε ακόμη και δύσκολες καταστάσεις όπως έγινε στο παιχνίδι με τον Αμπελωνιακό».
-Η παρουσία και η προσωπικότητα του Αλέξη Αλεξανδρή, δίνει άλλον αέρα στην ομάδα;
«Εννοείται και αναμφισβήτητα θεωρώ ότι είμαστε τυχεροί που δουλεύουμε με έναν άνθρωπο που έχει ζήσει μεγάλες στιγμές ως ποδοσφαιριστής, έπαιξε και στο Τσάμπιονς Λιγκ και σίγουρα έχουμε πολλά να κερδίσουμε δουλεύοντας μαζί του.
Είμαστε λοιπόν πολύ τυχεροί και σε κάθε άλλη περίπτωση πιστεύω ότι δεν θα βρισκόμασταν στο επίπεδο που είμαστε σήμερα.
Θα ήθελα να αναφερθώ και στον πρόεδρό μας τον κ. Πάτση που είναι κύριος με όλη τη σημασία και μας έκανε να νιώθουμε ότι είμαστε σαν μια οικογένεια, που τα προβλήματα λύνονται άμεσα και χωρίς χρονοτριβή».
-Τι σημαίνει για σένα ότι είσαι πρώτος σκόρερ και ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;
«Για μένα είναι η δουλειά μου να πετυχαίνω γκολ, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και τα πάντα ξεκινάνε από την άμυνα.
Το γεγονός ότι δεχθήκαμε μόλις δύο γκολ σε πέντε παιχνίδια, σημαίνει ότι έχουμε μια εξαίρετη αμυντική γραμμή και από κει και πέρα τα χαφ και οι επιθετικοί κάνουν όπως πρέπει τη δουλειά τους.
Εγώ είμαι τυχερός γιατί ο κ. Αλεξανδρής έπαιζε στην ίδια θέση με εμένα και μέσα από τις προπονήσεις προσπαθώ να «κλέψω» κάτι από τις μεγάλες ποδοσφαιρικές του ικανότητες.
Όσον αφορά στις προσωπικές μου φιλοδοξίες, πάνω από όλα είναι η ομάδα και με την ιστορία που έχει, εμείς όλοι οι παίκτες οφείλουμε να δώσουμε τη χαρά που περιμένει ο κόσμος, γιατί είναι ομάδα για ανώτερες κατηγορίες».
-Και η συνέχεια, πιστεύεις ότι θα είναι ανάλογη;
«Δεν αλλάζει κάτι, κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά και προχωράμε βήμα-βήμα, γιατί το πρωτάθλημα έχει ακόμη μακρύ δρόμο και δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Κοιτάμε πλέον τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής με το Μουζάκι, τον οποίο και θέλουμε να κερδίσουμε».
* Αυτός λοιπόν είναι ο Φώτης Χατζηβαλσάμης, ένα... καγκουρό που σκοράρει και κάνει υπερήφανους τους γονείς του στο μακρινό Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Μάλιστα τους αφιέρωσε και τα δυο γκολ που πέτυχε στον αγώνα με τον Ταυρωπό, σε ένα γήπεδο (Καμινάδων) όπου οι συνθήκες ήταν απαράδεκτες για τη διεξαγωγή αγώνα.
Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
Μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής, ο πίνακας των σκόρερ του 4ου ομίλου της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, διαμορφώθηκε ως εξής :
6 γκολ: Χατζηβαλσάμης (Π.Ο.Ε.).
5 γκολ: Αθανασιάδης (Αναγέννηση Κ.).
4 γκολ: Μπουντούρης (Αναγέννηση Κ.), Κακαβίτσης (Αμπελωνιακός).
3 γκολ: Φτίκας (Αμπελωνιακός), Κωστούλας (Πυργετός), Αλεξανδρής (Π.Ο.Ε), Μουρκάκης (Μουζάκι), Μπακαλίδης (Βελούχι).
2 γκολ: Προβίδας (Πυργετός), Ταχτιντής, Κρανιώτης (ΑΟΚ), Νάσιος (Λιανοκλάδι), Τζάνης (Μουζάκι), Αντωνιάδης (Καμένα Βούρλα), Φλίγκος (Π.Ο.Ε.), Διαμάντης (Πύρασος).
1 γκολ: Μουρατίδης, Καραϊσκος, Χάμος (Π.Ο.Ε.), Ελευθεριάδης, Μάγγος, Μαντζαφούλης (Πυργετός), Πασάς, Κατσαδούρος, Γεωργακόπουλος, Φλωράκης (Βελούχι), Σιούρτος, Ζάρρας Χαρ., Σάββας, Ντόβας (Ταυρωπός), Βούλγαρης, Τσίπη, Κοντοβάς, Χάνος (Αλμυρός), Κουκούλης, Πάτρας, Κόκκινος, Τσιρογιάννης (ΑΟΚ), Κουτσούκος, Στυλιανός, Αλεξίου (Λιανοκλάδι), Κανιούρας (Μουζάκι), Χατζηρίζος (Αναγέννηση Κ.), Βαργιανίτης (Καμένα Βούρλα).