Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

«Βασίλεψαν» Π.Ο.Ε. και…SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ !

Με μηνύματα αισιοδοξίας και ευχές για καλύτερες μέρες στο Ελασσονίτικο ποδόσφαιρο, σύσσωμη η «οικογένεια» του Π.Ο. Ελασσόνας(διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές) έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά, στην ταβέρνα «Στου Θωμά».

Αρχικά, έγινε παρουσίαση από την αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείου SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ (Μαζί Οραματιζόμαστε Αφύπνιση Συνείδησης) Λιάνα Χαμαλίδου, η οποία έκανε σύντομη αναφορά – ενημέρωση για τους σκοπούς και τους στόχους του νεοϊδρυθέντος σωματείου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Προσπαθούμε να πείσουμε την κοινωνία μας, τον απλό κόσμο, τους αθλητές και μη για την μεγάλη αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς, όπως η σωστή ενημέρωση και η επαγρύπνηση του κόσμου σχετικά με την διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών, η παροχή κοινωνικής φροντίδας, βοήθειας και στήριξης σε παιδιά/εφήβους και τις οικογένειές τους, ανεξάρτητα από εθνικότητα ή θρησκεία, που νοσούν ή νοσηλεύονται πάσχοντα από λευχαιμία, η δημιουργία ομάδων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης νοσούντων και νοσηλευομένων παιδιών/εφήβων/ατόμων και των οικογενειών τους, η ενημέρωση του κοινού και των εθελοντών, σε θέματα που έχουν σχέση με τη λευχαιμία καθώς και τους τρόπους και μεθόδους αντιμετώπισης της νόσου, την εξέλιξη των ιατρικών μεθόδων αντιμετώπισης της κ.ά. Υπάρχει παραπληροφόρηση και εμείς στέλνουμε μήνυμα ελπίδας. Το παρήγορο είναι πως καθημερινά πολλοί είναι αυτοί που κάνουν την εγγραφή τους στην Ελληνική και παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών».

Εκ μέρους της διοίκησης χαιρέτισε ο Θανάσης Λυγούρας, που ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να συνεχίσουν να αγωνίζονται με ζήλο και όρεξη για να δει ο ιστορικός Π.Ο.Ε. καλύτερες μέρες. Από τη δημοτική αρχή ζήτησε τη συμπαράσταση στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα, αφού το έμψυχο υλικό της αποτελείται από νέα παιδιά της περιοχής μας.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου ευχήθηκε για υγεία και επιτυχίες για το 2016 και συμβούλεψε στους ποδοσφαιριστές να έχουν πειθαρχία στις αποφάσεις και στις επιλογές της διοίκησης και του προπονητή τους. Όπως είπε, η δημοτική αρχή έχει την πρόθεση να προχωρήσει σε ανάπλαση των χώρων του δημοτικού σταδίου(στις κερκίδες, στα κιγκλιδώματα, σε δημιουργία προβολέων για να εξυπηρετήσουν την άθληση τις νυχτερινές ώρες, κ.ά.). «Η δημοτική αρχή βοηθάει τον αθλητισμό και την νεολαία της περιοχής. Εσείς, παρά τις δυσκολίες, συνεχίστε την προσπάθεια σας. Ήρθε ο καιρός ο ιστορικός Π.Ο.Ε., η ομάδα που έχει γράψει ιστορία, να ξαναπατήσει στα πόδια της», τόνισε με νόημα ο δήμαρχος.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο βουλευτής Βασ. Κόκκαλης, αφού ευχήθηκε για επιτυχίες στη νέα χρονιά, επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Στον αθλητισμό, η Επαρχία Ελασσόνας αξίζει παραπάνω από αυτό που είναι σήμερα. Όλοι μας θέλουμε να βάλουμε πλάτη και να συμβάλλουμε. Ο αθλητισμός δεν είναι κόμμα, είναι ιδέα! Προσωπικά, όσο μπορώ θα είμαι κοντά σας».

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας, που ευλόγησε ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Η λιτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας από την διοίκηση του Π.Ο.Ε. στον βουλευτή Βασ. Κόκκαλη, στον βουλευτή Γιώργο Κατσιαντώνη(την παρέλαβε ο εκπρόσωπος του Λάζαρος Μιχαλέας) και στον δήμαρχο Νίκο Ευαγγέλου.

Τα δύο τυχερά φλουριά της πίτας(αντιπροσώπευαν χρηματικά ποσά) βρέθηκαν από τον ποδοσφαιριστή Περτζιόνι και …από την ομάδα του σωματείου SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ (Μαζί Οραματιζόμαστε Αφύπνιση Συνείδησης), που με τη σειρά της το χάρισε στους ποδοσφαιριστές. Μετά από κλήρωση, ευνοήθηκε ο ποδοσφαιριστής Συνάπαλος.

Το «παρών» στην όμορφη εκδήλωση του Π.Ο.Ε. έδωσαν:

ο βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης, ως εκπρόσωπος του βουλευτή Γιώργου Κατσιαντώνη ο Λάζαρος Μιχαλέας, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι Αναστ. Γκατζιούρας και Νίκος Γκουτζουρέλας, ο πρ. αντιδήμαρχος Αστ. Στούπας, η διοίκηση του Π.Ο.Ε., οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές Αλ. Αλεξανδρής, Φάνης Τσέλιος, Γιώργος Σαπουνάς, αθλητικοί πάράγοντες, κ.ά.

Του Γιάννη Μουκίδη (eleftheria.gr)