Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ - ΕΛΑΣΣΟΝΑ 1-0 (Κύπελλο Ερασιτεχνών)

Δυστυχώς  για την Ελασσόνα το καλό δεν τρίτωσε  απέναντι στον Αγρότη Λιανοκλαδίου μιας και  γνώρισε την ήττα με 1-0 και αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι την περιπέτεια της για τον θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας.

Σε  ένα παιχνίδι όπου οι «κόκκινοι» του Αλέκου Αλεξανδρή στάθηκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και διεκδίκησαν με αξιώσεις την πρόκριση αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν τις όποιες ευκαιρίες σε γκολ, ρίχνοντας όμως ιδιαίτερη βαρύτητα στην άμυνα .

Το φιλμ του αγώνα
Όπως προαναφέραμε ο Αγρότης Λιανοκλαδίου ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και θέλοντας μάλιστα να πάρει την ρεβάνς τις ήττες του στο πρωτάθλημα, αφού η Ελασσόνα τον είχε κερδίσει δύο φορές, βγήκε αποφασιστικά και δυνατά, παίζοντας με πάθος για την κατάκτηση της νίκης.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε μόλις στο 3΄, όταν ο Μπουγιώτας από πλάγια δεξιά και μέσα από το ύψος της μικρής περιοχής θα κάνει το διαγώνιο δυνατό σουτ για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Π. Νούσιας. Στο 9ο λεπτό δυνατό σουτ του Χανή έξω από την μεγάλη περιοχή δύσκολα θα μπλοκάρει ο πορτιέρο της Ελασσόνας. Στο 29΄ ο Καλύβας θα ξεφύγει από δεξιά, θα κάνει και το διαγώνιο δυνατό σουτ, σε καλή θέση όμως ο Π. Νούσιας θα μπλοκάρει εύκολα την μπάλα. Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι την λήξη του ημιχρόνου θα κυλήσουν χωρίς κάτι το σημαντικό, με τους γηπεδούχους όμως να έχουν τον έλεγχο και την εδαφική υπεροχή και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να βγουν σε αντεπιθέσεις χωρίς όμως να καταφέρουν τίποτα. Έτσι οι δύο ομάδες θα πάνε στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με λευκή ισοπαλία.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι βγήκαν ακόμα πιο δυνατά και πίεσαν πιο πολύ τους αντιπάλους τους σ’ όλες τις γραμμές. Μάλιστα η πίεση αυτή ευώδοσε στην πρώτη καλή επιθετική ενέργεια των γηπεδούχων, στο 56΄, με τον Βεστάκη να ξεφεύγει από αριστερά των αντιπάλων του, να μπαίνει μες στην μεγάλη περιοχή και πλάγια, να επιχειρεί το διαγώνιο σουτ, η μπάλα θα βρει στο σώμα του Θανάση και  ο διαιτητής  έδειξε το σημείο του κόρνερ. Ένα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους γηπεδούχους. Στο 58΄ ο Βεστάκης θα ξεφύγει πάλι από αριστερά, θα αποφύγει δύο αντιπάλους, θα κάνει και το διαγώνιο σουτ, η μπάλα όμως θα φύγει παράλληλα με την εστία άουτ. Σε μία από τις αντεπιθέσεις των φιλοξενουμένων έγινε η πρώτη φάση για την ομάδα της Ελασσόνας. Το ρολόι σημάδευε το 65΄, με τον Λιόλιο να βγάζει την σέντρα από δεξιά, ο Παλάσκας θα κερδίσει στον αέρα τους αντιπάλους του, θα πιάσει την κεφαλιά, ο Τριβέλας όμως θα πέσει στην δεξιά του γωνία, θα αποκρούσει προσωρινά και με διπλή προσπάθεια θα μπλοκάρει μετά την μπάλα. Στο 72΄ ο Βεστάκης θα ξεφύγει των αντιπάλων του, θα μπει μες στην μεγάλη περιοχή από πλάγια, εκεί θα δεχθεί το σκληρό μαρκάρισμα και την ανατροπή από τον Θανάση και ο διαιτητής χωρίς καθυστέρηση θα δείξει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Καλύβας, ο οποίος όμως σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Π. Νούσια, η μπάλα επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο και ο Κραββαρίτης που είχε ακολουθήσει την φάση, με κεφαλιά θα νικήσει τον Π. Νούσια παρά την προσπάθεια που έκανε και θα γράψει το 1-0. Στο 76΄ έχουμε την σέντρα από δεξιά του Καλύβα, κεφαλιά ψαράκι από τον Βεστάκη, η μπάλα θα περάσει μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 79΄ είχαμε την δεύτερη φάση για τους φιλοξενούμενους, με τον Τζιόλα να εκτελεί το απ’ ευθείας φάουλ αλλά ο Τριβέλας για μία ακόμα φορά θα παιταχτεί στην αριστερή του γωνία και θα διώξει σε κόρνερ. Η μεγαλύτερη φάση στο παιχνίδι θα γίνει στο 82΄ όταν ο Καλύβας θα βγάλει την κάθετη μπαλιά στον Βεστάκη, αυτός θα γυρίσει ωραία την μπάλα στον επερχόμενο Σαγάνη, ο τελευταίος θα αποφύγει και τον τερματοφύλακα που έκανε έξοδο κι ενώ σε κενή εστία προσπάθησε να πλασάρει, η ολισθηρότητα του αγωνιστικού χώρου δεν του επέτρεψε και έτσι πρόλαβαν και τον έκοψαν στην συνέχεια οι αμυντικοί. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Χανής θα μπει από πλάγια αριστερά, θα κάνει και το διαγώνιο σουτ σημαδεύοντας το αριστερό δοκάρι της εστίας του Π. Νούσια. 

Η διαιτησία
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Εμμανουήλ Σκουλάς ενώ βοηθοί ήταν οι Κωνσταντίνος Πετρόπουλος και Αντώνης Δαλούκας (Θεσσαλίας).

Αγρότης Λιανοκλαδίου: (Μάκης Ζαχαρόπουλος) Τριβέλας, Σκόνδρας, Καββαδίας, Τζουάνας, Κουφιώτης, Κραββαρίτης, Καλύβας (90΄+ Ντζαβίδας), Τσακμάκας (83΄ Παπαγεωργίου), Μπουγιώτας (71΄ Σαγάνης), Χανής, Βεστάκης.
ΠΣ Ελασσόνας: (Αλέκος Αλεξανδρής) Νούσιας Π., Βάλλας (80΄ Μολάς), Κοντοδήμος, Θανάσης, Φλώρος, Φώλλας (68΄ Νάτσης), Παλάσκας, Χαμός, Λιόλιος, Τζιόλας, Καρατζιόλης (63΄ Βαλαώρας).

Τίμησαν τον Αλέκο Αλεξανδή
Πριν την έναρξη του παιχνιδιού η ομάδα του Αγρότη Λιανοκλαδίου τίμησε για την προσφορά της στο ποδόσφαιρο τον διεθνή ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή της Ελασσόνα Αλέκο Αλεξανδρή, με πλακέτα την οποίαν απέμεινε ο Θωμάς Κολοβός εκ μέρος της ομάδας του Λιανοκλαδίου παρουσία του αντιδημάρχου Λαμιέων Σωτήρη Κουτσοβέλη. Επίσης ο αρχηγός της ομάδας του Αγρότη Λιανοκλαδίου Μιχάλης Καλύβας για τον ίδιο σκοπό πρόσφερε λουλούδια εκ μέρους των παικτών της ομάδας.


Άψογη φιλοξενία
Άψογη φιλοξενία έτυχαν από την ομάδα του Αγρότη Λιανοκλαδίου τόσο η ομάδα της Ελασσόνας όσο και η τριάδα των διαιτητών, αφού, εκ μέρους της Διοικήσεως πρόσφεραν παραδοσιακούς κουραμπιέδες προσφορά του Κώστα Τσιάτσου σε όλους τους ποδοσφαιριστές, τους παράγοντες της αποστολής αλλά και στην τριάδα των διαιτητών.

Δηλώσεις προπονητών
Ο Αλέκος Αλεξανδρής μετά το τέλος του παιχνιδιού δήλωσε: «Έγινε ένα καλό παιχνίδι και κέρδισε δίκαια η ομάδα του Αγρότη Λιανοκλαδίου και να της ευχηθώ καλή πορεία στην συνέχεια. Εμείς προγραμματίζουμε μια καινούργια χρονιά από τώρα. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε κάτι σωστό. Ο πρόεδρός μας κάνει τις σωστές κινήσεις και με την βοήθεια του νέου βοηθητικού γηπέδου που γίνεται στην Ελασσόνα θα προσπαθήσουμε να βάλουμε βήμα-βήμα τις νέες βάσεις της ομάδας».
Στην συνέχεια ο Μάκης Ζαχαρόπουλος δήλωσε: «Πήραμε μια δίκαιη νίκη παρά τις πολλές ελλείψεις που είχαμε, με την ομάδα μου να παίζει πολύ δυνατά. Παίξαμε ένα καλό ποδόσφαιρο και πήραμε δίκαια την πρόκριση. Ποια ομάδα με τόσες ελλείψεις μπορεί να πάρει μια νίκη και μία πρόκριση; Το παιχνίδι για μας αυτό είναι χαρά και έτσι το έχουμε δει και θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους της ομάδας που μας συμπαραστέκονται και εμείς πρέπει να τους το ανταποδώσουμε όσο μπορούμε καλύτερα.